Uppenbara brister i det socialdemokratiska ledarskapet

 

Kommunfullmäktigemötet den 30 januari blev dramatiskt.

På ytan kan mötet ha tett sig händelselöst med sex återremisser, men bakom kulisserna skedde något som kan få stora konsekvenser i valet. Socialdem0kraternas oförmåga till politiskt ledarskap blev väldigt tydlig.

Centerpartiets ledamot Mårten Fintling, tillika ordförande i partiet, valde att gå upp i oppositionens talarstol och deklarera att centerpartiet vid kvällens möte agerade i opposition. Därefter yrkade Fintling på återremiss i inte mindre än sex viktiga ärenden. Ärenden som beretts av samma majoritet centerpartiet själva sitter i. En lika tydlig som uppseendeväckande signal om att allt inte står står rätt till i majoriteten.

Det har länge cirkulerat rykten om att nuvarande kommunstyrelseordförande Lars Bryntesson inte har det egna socialdemokratiska partiet med sig. En falangstrid sägs pågå och Bryntesson har inte lyckats ena partiet och få alla medlemmars förtroende. Även jag har sett sådana signaler, signaler för tydliga för att kunna misstolkas. Utan en stabil partibas att verka från och utan fullt förtroende från de egna leden är det svårt att utöva ett funktionellt och bra ledarskap.

Centerpartiets agerande på torsdagens fullmäktigemöte tyder nu på att sprickan inte bara finns i det socialdemokratiska partiet utan även mellan majoritetspartierna. Något annat kan inte förklara centerns agerande under mötet.

I mina ögon är Centerpartiet ett borgerligt parti och jag har haft svårt att förstå hur man kunnat samregera med socialdemokraterna. Uppenbarligen funderar man nu på samma sak i centerpartiet vilket jag välkomnar.

Centerpartiet är hjärtligt välkomna i den borgerliga familjen. Vare sig ideologiskt eller sakfrågemässigt skiljer sig våra partiers politik särskilt mycket åt, vilket inte minst bevisats genom åtta års regeringssamverkan.

Sigtuna kommun behöver en borgerlig majoritet och där är centerpartiet välkomna!

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera